2013.10.30.

2013. október 17-én Hosszúhetény szomszédjában, Püspökszentlászlón várta a 3. témanap a Garabonciások projekt iskolásait.

Az Erdei Iskola modern épületében Kirch Zoltán, a Pöndöly Néptáncegyüttes tevékenységén keresztül mutattabe a gyerekeknek a hosszúhetényi táncos hagyományokat, Kaszás János életművét, a Hosszúhetényi Népi Együttes és a Pöndöly Néptáncegyüttes hagyományőrző tevékenységét.

Ezt követően megismerkedhettek a környék legendáival, a Zengő kincse mondával. A délelőtt játékos vetélkedők sorával folytatódott a Püspökszentlászlói Arborétumban. A csapatok íjászkodtak, megtanultak az ostorral bánni, ismerkedtek a helyi népmondákkal, kincseket kerestek, a viseletekről és a gyógynövényekről tanultak.
Az ebéd után tovább folytatódott a játékos vetélkedő, amelyet Katonáné Gunszt Andrea segítségével valósítottunk meg. Csodálatos környezetben gyönyörű őszi napot tölthettünk el - emlékezetesen.

Köszönjük Gunszt Andreának és a Hosszúhetényi Iskkola felsőtagozatos táncosainak, Radóné Wágner Mónikának,  Kaáli Nagy Zsombor és Viszocsánszky Mihály íjjászoknak, a Püspökszentlászlói Erdei Iskolának, Schumann Zoltánnak és feleségének a segítséget.

Képek a képtárban...